Europese Orchideeen

De Werkgroep Europese Orchideeën (WEO) van de KNNV is een van de drie verenigingen in Nederland die zich bezighoudt met orchideeën. De WEO richt zich op de studie en bescherming van orchideeën in Nederland en de rest van Europa. De Nederlandse Orchideeën Vereniging (NOV) houdt zich bezig met kweken, studie en bescherming van alle orchideeën. De Vereniging Orchideeën Vermeerdering tenslotte, houdt zich bezig met de (kunstmatige) vermeerdering van orchideeën.

Op deze site is te vinden: een forum waar u alle vragen kunt stellen over Nederlandse en Europese orchideeën, informatie over in het wild groeiende Nederlandse en Europese orchideeënsoorten, onze publicaties, nieuwe vondsten, lopende onderzoeken en orchideeënliteratuur.

jhgfdjgfhj

Interactieve orchideeënsleutel

Vrijdag 1 Januari 2010 (Gehele dag)

Stichting Floron heeft een online determinatiesleutel voor de Nederlandse orchideeën opgesteld.
Aan de hand van goed te onderscheiden kenmerken kan iedereen snel een gevonden soort op naam brengen. De soorten worden weergegeven met goede foto's en verspreidingskaartjes.

Ga naar de interactieve orchideeënsleutel

Nationaal meldpunt Orchideeënverstoring

Vrijdag 1 Januari 2010 (Gehele dag)

Helaas worden de groeiplaatsen van orchideeën in Nederland nog steeds sterk bedreigd. De WEO heeft daarom in 2010 het initiatief genomen om alle verstoringen, zoals te vroeg maaien of het uitsteken van planten te verzamelen. Met deze verzamelde gegevens zal contact worden gezocht met de verantwoordelijke instanties.

Orchideeenzoekkaart

Vrijdag 1 Januari 2010 (Gehele dag)

Het determineren van orchideeën is niet altijd eenvoudig. Ook is deze plantenfamilie zo vormenrijk dat vaak planten niet eens als orchidee worden herkent. Om hieraan tegemoet te komen heeft de WEO samen met stichting Floron en stichting Veldwerk Nederland een zoekkaart ontwikkeld waarmee u kennis kunt maken met de meeste orchideeën van Nederland. Deze zoekkaart is hieronder te downloaden.

Bijlage:
Inhoud syndiceren